AKUPUNKTIO
Kärsitkö jatkuvista pää- tai lihaskivuista? Vai haluaisitko kokeilla uudenlaista apukeinoa vaikkapa hedelmättömyyden hoitoon?

Fysioterapiassa akupunktiota käytetään erilaisten akuuttien ja kroonisten kiputilojen hoidossa. Tyypillisimpiä hoidon aloittamisen syitä ovat niska- ja hartialihasten kiputilat, jännityspäänsärky, migreeni, erilaiset hermosäryt, selkäkivut, reumaattiset- ja nivelkulumista johtuvat kivut.

NÄIN AKUPUNKTIO TAPAHTUU

Akupunktion vaikutusta selitetään porttikontrolliteorialla, jossa kipuimpulssin pääsy aivoihin estetään. Keskushermostossa on kemiallisia välittäjäaineita eli endorfiinejä. Niiden vapautumista aktivoivat erilaiset ärsykkeet esim. akupunktio. Voimakas perifeerinen ärsyke estää kipuviestin kulun aivoihin.
Akupunktio stimuloi CGPR-hormonin, joka laajentaa verisuonia ja toimii anti-inflammatorisesti. Akupunktio vapauttaa myöskin noradrenaliinia, serotoniinia ja enkefaliinia saaden aikaan hyvin miellyttävän, pehmeän, kevyen ja kivuttoman olon. Pitkäaikainen lihassäikeiden stimulointi (n. 20 min) saa aikaan hermoston aktiviteetin laskun. Akupunktio lisää verenvirtausta kudoksissa, minkä seurauksena lihaksisto rentoutuu.

LÄÄKKEETÖN VAIHTOEHTO – VARAA AIKASI!

Akupunktiota voidaan antaa yksittäisenä hoitona, mutta usein akupunktioon perehtyneet fysioterapeutit käyttävät sitä yhdistettynä muuhun fysioterapiaan kuten hierontaan, liikehoitoon, lämpöhoitoon, mobilisointiin ja ultraääneen. Tarvittaessa akupunktiota voidaan tehostaa myös sähkön avulla. Kyseessä on toimiva ja lääkkeetön vaihtoehto kivun hoitoon niille potilaille, jotka eivät halua tai voi käyttää lääkkeitä. Varaa aika

013 898 128
ma-to 9-17, pe 9-15
info@fysmedi.fi